Vrijwilligers

De Boodschappenkast draait op onze vrijwilligers. Een grote groep mensen die zich geheel belangeloos inzet voor de groep klanten. Naast deze vrijwilligers helpt ook een flink aantal klanten zelf mee, zowel in een ‘op weg naar werk’-traject als om een beetje aanspraak en gezelligheid. 

Inleverpunten 

Een belangrijk onderdeel van de Boodschappenkast zijn de inleverpunten. In alle dorpen van Zuidplas zijn meerdere inleverpunten. Bij deze inleverpunten kunnen inwoners van zuidplas etenswaren inleveren.  

De tassenvullers 

Elke week op woensdag of donderdag middag worden de tassen voor alle gezinnen gevuld met de houdbare artikelen uit het weekmenu.  

Zaterdagploeg 

Op zaterdagmiddag wordt groente, fruit, brood en andere beperkt houdbare etenswaren aan de tassen toegevoegd. De vrijwilligers halen deze spullen op en helpen met het vullen van de tassen. Daarnaast helpen ze met het uitdelen van de tassen voor de klanten uit Nieuwerkerk. 

De chauffeurs 

Onze chauffeurs worden op diverse momenten ingezet waar onder het ophalen van de donaties van de inleverpunten. Het allerbelangrijkste is de zaterdagmiddag waarop wij de tassen naar onze klanten brengen bij de ophaalpunten in Zevenhuizen, Moerkapelle en Moordrecht en huis bezorging bij de klanten die zelf niet in staat zijn om de tassen op te halen.  

Chef Specials 

Voor een aantal klanten houden we rekening met diëten, allergieën of beperkingen. Onze Chef specials weet precies wat er wel en vooral niet in de tassen van deze klanten mag en zorgt ervoor dat deze klanten krijgen wat er nodig is.  

Naast deze vrijwilligers hebben we ook vrijwilligers voor Social media, website, fotografie en Werving van donaties.

Wil jij als vrijwilliger aan de slag bij de Boodschappenkast neem dan contact met ons op.